Roetfilter uitschakeling

Roetfilter uitschakeling

Roetfilter uitschakeling

Roetfilter verwijderen, wel of niet doen?

Hieronder leggen wij u kort de verschillen uit tussen een roetfilter verwijderen, roetfilter vervangen of een roetfilter reinigen. Zo kunt u zelf een weloverwogen keus maken voor de juiste oplossing voor uw auto en portemonnee.


Roetfilter verwijderen en de wet

Wellicht volgt u de nieuwsberichten in de media ook en weet u dat u in de nabije toekomst wel eens een boete kunt krijgen door te rijden zonder roetfilter. Ook zijn er steeds meer auto’s met een verwijderd roetfilter die niet meer door de APK keuring komen door een te hoge fijnstof uitstoot. Het roetfilter is een verplicht onderdeel op uw auto wat bij de wet is vastgelegd om zo een schonere uitstoot te krijgen. Ook in andere Europese landen wordt al steeds strenger gecontroleerd op auto’s met een verwijderd roetfilter. Het is dus een kwestie van tijd dat in Nederland een roetfilter verwijderen strafbaar zal worden. Tevens kan een auto met een verwijderd roetfilter niet meer aan de toelatingseisen voldoen door de te hoge uitstoot waardes en is daardoor bijvoorbeeld ook niet meer verzekerd.


 Roetfilter verwijderen, de stappen

Wanneer u er voor kiest voor verwijderen van uw roetfilter dan dienen er een aantal stappen uitgevoerd te worden. Allereerst een uitvoerige diagnose om te bepalen wat de exacte roetfilter verstoringen zijn. Vaak komt dan ook aan het licht waardoor het roetfilter (versneld)verstopt is geraakt.

Na de diagnose wordt de motor computer softwarematig aangepast zodat deze weet dat de auto straks geen roetfilter meer heeft. Dit is van essentieel belang om de motor goed te laten functioneren.

Na het aanpassen van de computer kan het roetfilter leeg gehaald worden of worden verwijderd.
Na het volledige proces van roetfilter verwijderen is uw auto weer volledig gereset en geschikt voor gebruik.


Roetfilter verwijderen, welke modellen?

Bijna alle diesel auto modellen zijn technisch geschikt voor roetfilter verwijderen. Houd echter wel rekening met de wet en toekomstige wetswijzigingen. Wij zullen u ten alle tijden adviseren voor een roetfilter reinigen proces of om te kiezen voor roetfilter vervangen. Neem contact met ons op voor een helder en kosteloos advies voor uw auto als u kiest voor een roetfilter verwijderen klus.

Maak snel een afspraak of vraag een offerte aan.

Vraag aan

Openingstijden

DI - VR 09.00 - 17.00 uur

ZA 10.00 - 14.00 uur

Kom langs

Petunialaan 20 Waalre

Bel ons:

Telefoon: 06 20522874