Oplossing EGR storing en Roetfilter 1.2TDi

Oplossing EGR storing en Roetfilter 1.2TDi

jan 03

Oplossing EGR storing en Roetfilter 1.2TDi

De VAG groep kent helaas grote problemen omtrent het 1.2TDi blok. De meest voorkomende problemen zijn en blijven EGR en Roetfilter storingen. De enige oplossing tot voorkort was het vervangen hiervan, met een dure reparatie tot gevolg. Echter de problemen komen terug, dat is nu voorbij. Wij hebben de permanente oplossing voor het EGR probleem van de 1.2TDi.

Oplossing EGR storing en Roetfilter 1.2TDi

Het EGR systeem van de 1.2TDi is een zwak punt, maar hier is een eenvoudige verklaring voor. Nergens in Europa is de VW Polo, Skoda Fabia of de Seat Ibiza 1.2TDi zo succesvol als in Nederland. Dit vanwege het belastingvoordeel. De auto’s waren vrijgesteld van de wegenbelasting. Het gevolg hiervan was dat er een massale run kwam op de 1.2TDi modellen. Particulieren die eigenlijk geen kilometers maakten, gingen dieselen. Dat is meteen de boosdoener voor deze diesel. De vele korte stukken breken de 1.2TDi op. Het gevolg hiervan is extreme interne vervuiling van de motor. EGR kleppen slippen dicht en roetfilters verzadigen. Met als gevolg EGR storing en roetfilter storing. De enige oplossing voor dit aanhoudende en terugkerende probleem was vervangen. De EGR storing van de 1.2TDi keert terug vanwege een reden. De vervuiling door de korte ritten zit niet alleen bij de EGR klep, ook het inlaattraject raakt zwaar vervuild. Een nieuwe EGR klep wordt geplaatst en slipt binnen no time weer dicht, met nieuwe EGR storingen tot gevolg.

Dit is nu verleden tijd. Wij hebben de oplossing voor de EGR storingen van de 1.2TDi. Door het dichtzetten en uitschakelen van de EGR klep, is het EGR probleem permanent opgelost. Geen nieuwe EGR storingen meer op korte en lange termijn en geen dure onderdelen vervangen. Software matige aanpassing is de oplossing.

Hetzelfde geldt ook voor de roetfilter storingen, echter komt hier binnenkort een nieuwe wet voor. Uitschakeling hiervan zal verboden worden. Wij bieden daarom vervanging aan van het roetfilter.

Informeer naar de mogelijkheden voor uw VW Polo, Skoda Fabia of Seat Ibiza 1.2TDi.

Dit kan per telefoon: 040 – 763 0530 / 06-20522874
Of per mail: info@jpcarengineering.nl

Openingstijden

DI - VR 09.00 - 17.00 uur

ZA 10.00 - 14.00 uur

Kom langs

Petunialaan 20 Waalre

Bel ons:

Telefoon: 06 20522874