EGR Uitschakelen

EGR Uitschakelen

EGR Uitschakelen

Het EGR (Exxhaust Gas Recirculation) systeem zorgt ervoor dat de uitlaatgassen opnieuw de verbrandingskamer in gaan. Door dit proces wordt de temperatuur van de uitlaatgassen verminderd.  Met als gevolg minder ontwikkeling van NOx uitstoot, wat weer beter is voor het milieu. Dit lijkt in eerste instantie een goede oplossing, maar het EGR systeem brengt vaak veel problemen met zich mee.

De grootste EGR problemen ontstaan vaak door vervuiling. Uitlaatgassen brengen roet met zich mee, dit roet hoopt zich op in diverse leidingen/slangen en buizen van de auto. Na enige tijd worden de doorgangen, door de flinke laag roet, steeds kleiner. Het gevolg hiervan is dat er minder lucht de cilinder in kan. Dit leidt tot vermogensverlies, de motor houd in en of stottert tijdens het optrekken, het verbruik zal omhoog gaan en vaak gaat ook het sturingslampje motormanagement branden.

Een optie is het reinigen of vervangen van de EGR klep, daar staan vaak kosten tegen over van zo rond de 500 a 600 euro. Let wel, het probleem keert weer terug. Wij hebben daarom de oplossing voor u! Wij passen de het motormanagement softwarematig aan. Het kenveld van de EGR gaan wij herschrijven, een EGR uitschakeling.

Let op alleen de EGR fysiek verwijderen is niet genoeg, software aanpassing is nodig!

Te lang doorrijden met een vervuilde EGR kan vervuiling andere motorcomponenten tot gevolg hebben. Rij dus niet te lang door met uw EGR probleem en bel ons voor de mogelijkheden voor uw auto!


 VAG GROEP:

De VAG groep kent helaas grote problemen omtrent het 1.2TDi blok. De meest voorkomende problemen zijn en blijven EGR en Roetfilter storingen. De enige oplossing tot voorkort was het vervangen hiervan, met een dure reparatie tot gevolg. Echter de problemen komen terug, dat is nu voorbij. Wij hebben de permanente oplossing voor het EGR probleem van de 1.2TDi. Het is een lange tijd niet mogelijk geweest, maar nu is het ook mogelijk om bij de 1.2TDI BlueMotion van de VAG groep de EGR weg te schrijven!!!!!

Maak snel een afspraak of vraag een offerte aan.

Vraag aan

Openingstijden

DI - VR 09.00 - 17.00 uur

ZA 10.00 - 14.00 uur

Kom langs

Petunialaan 20 Waalre

Bel ons:

Telefoon: 06 20522874